instagram

středa 13. dubna 2011

Moja prvá druhá ruka :)

I always wanted to buy something in second hand store. ( or lets call it vintage store..or what ever). But everytime I went in some, I was a little bit nervous..I dont know why, maybe it was because of that weird smell there or strange looking people who were buying clothes too. And after few minutes I just run away with dissapointing feeling. So I decided, that it have to change! ( first of all : I v already seen so many cool stuff, that my friend Kurabeznohy was able to buy there..and second reason..ah..common it s so cheap! ) I made a small trip w my erasmus friends and we went to Praha-Radotin. It s one of the biggest Second hands shop I v ever seen. And what is even better, they have one storey  w clothes for 30 crowns..! It is like for 1,30EUR. Absolutely amazing!!!!!  I found that store at one really interesing website:
www.radikalniveverka.cz , unfortunately it is just in Czech language.. but if u are looking for some  extraordinary stuff here in Prague, that website is your perfect urban guide!


Vždy som hrozne túžila kúpiť si nejaké fajn handry v second hande..( alebo to nazývajme vintage store.. ak sa vam to zda viac cool). Zjavne som však o tom mala iné predstavy ako bola skutočnosť. Akonáhle som do nejakého čo i len vkročila zostala som hrozne nervozna. Ako keď prídete do nejakého posh podniku a zrazu neviete,co robiť. Kde začat a čoho sa dotknúť.  Je dosť možné, že ma takisto odpudzoval ten divný zápach, ktorý z každého jedného kusu oblečenia vychádzal ( nikdy som neprišla na to, preco to tam tak divne..no...smrdí..) a odudzujúci boli aj niketori nakupujúci. Mala som však pocit, že to je hrozná škoda neprekonať tieto bariéry a okrem toho som v tom citila aj nejakú vlastnú neschopnosť. Hlavne keď moja Kurabeznohy prichádzala zo sekacovych dobrodruzstiev vždy s novými a novými úlovkami za pár babiek. tak som sa odhodlala na zmenu! (za touto zásadnou zmenou však stojí aj fakt, že ..."bože ved to oblečko zo sekáča je tak lacnee" - rozpočet). Takže sme sa s mojími erasmusáckymi kamošmi minulý týžden vybrali do okrajovej štvrte Prahy- Radotín. Je tam jeden z najväčších sekáčov, aký som kedy videla. A čo je na tom fakt úzastné,  na poschodí sa nachádza časť, kde majú všetko za 30 korún.. vyjde to niečo cez 1 euro.. No paráda!

Dokopy som minula 120 korún a doniesla som si domov dve halenky a opasky. Jednu bielu blúzku budem musiet prerobiť - zatial som odstrihla rukávy ale potom to bude skvelé.
Inak o sekači v Radotíne som sa dozvedela na stranke: www.radikalniveverka.cz  Skvelá urban guide stránka pre všetkých, ktorí sa chýstajú do Prahy a čakajú od toho viac ako orloj na Staromáku.
























 a tu už sú moje úlovky pekne krásne doma







 

4 komentáře:

  1. tak chcem chcem CHCEM ísť !!!

    OdpovědětVymazat
  2. pěkný úlovky!;)
    jo, nedávno jsem tak po pár letech taky byla..byla jsem odrazená tím jak je to daleko od centra radotína..ale to bylo tím že před lety jsem vystoupila kdoví kde a šla kdoví proč podél silnice asi kilometr..byla jsem to ale jelito..:D
    jinak po příchodu jsem taky vždycky chvilku taková zaražená :D
    divně to prý smrdí kvůli dezinfekci, házejí to vyprat do nějakých obrovských van či co..
    a tos ještě nebyla na hlaváku, kdysi tam do sekáče chodily smažky a bezdomovci..to byl teprv zážitek!
    a děkuju za odkaz na veverku, prefektní stránky!

    OdpovědětVymazat
  3. :) my sme to v Radotíne tiež chvílku hladali,ale ked človek vie kam ísť je to už v pohodičke. Ja som teda strašne rada,že som prekonala už moju sekáčovú fobiu. Dokonca aj teraz v Paríži som jeden navštívila a mám odtial pekné kúsky. Vdaka Hannah z radikanej veverky.. to dievča je sekáčová bohyna! budem sa snažiť hodiť odtial nejaké foto :)

    OdpovědětVymazat
  4. radotin je fajn a tym vlacikom to je prijemne akurat idem dnes:)

    OdpovědětVymazat

you make my day! thanks :)