instagram

úterý 11. srpna 2015

Copenhagen Fashion Week/ 48h.




Mestá sú ako ľudia. Niektoré vám padnú do oka ihneď a hovoríte si, že tam proste musíte ostať žiť. Ďalšie objavujete postupne. A iné odignorujete a hotovo. Neviem, či máte miesta, o ktorých ste nikdy netušili, že môžu byť taaaak dobré. Rovnako, ako som kedysi nevedela, že Praha je kúzelné miesto na život, tak mi nikdy nenapadlo, že Copenhagen bude moje “ach, tu chcem bývať miesto”.

Je to ako záhadná známosť alebo týpek, ktorého dobré vlastnosti odkrávate iba postupne.

 V Kodani alebo Copenhagene som bola zatial vždy len na skok. Prvýkrát 22 hodín druhýkrát 48 h. Zato som ich využila vždy naplno. Z mesta, ktoré sa mi zdalo “nemastné neslané” sa vyklubalo “mesto dobra, krásnych ľudí, bytov bez závesov, super módy a trávy”. Kebyže som z Dánska asi by som sa sa odtiaľ nikdy nehla. Takže chvalabohu, že nie som -  lebo sa môžem vracať a objavovať.


A kam sa ísť pozrieť, keď máte len 48 hodín a fashion week pred vami?

Rozhodne skočte očíhať “čiary na zemi” do parku Superkilen, bez ktorých sa predsa neobíde žiadne kodaňské foto. Ak si predtým budete chcieť vyraziť na raňajky, skúste napríklad toto miesto: Atelier September a vaše brušká budú v nebíčku. 

Aaaa vedeli ste, že v Kodani je miesto, kde hrávajú pestovatelia trávy, skvoteri a policajti spolu futbalové zápasy? Christiania je proste čarovné miesto so zákazom fotografovania. Zato s možnosťou kúpi "trávy" od výmyslu sveta. Okrem toho sa tu dočkáte aj výberového fast foodu. nPodľa mňa je to najlepší marketingový ťah ever! (Každý predsa vie, že zhúlení ľudia robia hlavne jedno - jedia.)



Čím bol Fashion Week iný oproti nášmu?

Predsavte si Fashion Week, kde dávajú kohútikovú vodu každému (a to v designovom obale, ktorý vyzerá ako mlieko) zadarmo! Prehlaidky sa premietajú na veľkoplošnej obrzovke na “hlavnom” námestí, takže ak sa náhodou nedostanete dnu, nevadí. Všetko si pozriete. Zaujíma vás názor samotného designéra na kolekiu? Super - v rozhovoroch medzi prehliadkami si vypočujete aj niečo od nich. Najväčší rozdiel ale nebol v dokonalom servise pre press (soyová domáca zmrzlinka, gin s tonicom a greenie smoothie úúúúplne nonstop). Najväčší rozdiel bol, aspoň pre mňa, v ich postoji k móde. Pohoda, žiadna póza alebo tvárenie sa, že lokálna fashion je niečo pre “vyvolených”.



Designérske mená, ktoré by sa vám mohli páčiť, rovnako ako mne!

Kedže som bola minulý týždeň vyslovene na fashion weeku, mám pár mien, ktoré rozhodne chcem sledovať ďalej a myslím, že ak máte podobnú estetiku ako ja, mohli by sa páčiť i vám. ;) 
1. HENRIK VIBSKOV,  2JEAN //PHILIP, 3. BARBARA I GONGINI, 4. Maikel Tawadros sú mená, ktoré z dánskeho fashion weeku ostanú pre mňa najviac zapamätateľné a ktoré si viem predstaviť vyťahovať z môjho šatníka takmer so slzami radosti.

Chcete moje tipy z iných miest? Dúfam, že ano :D


Ak vás zaujíma Kodaň očami insidera, bežte sa pozrieť na náš rozhovor s Ninou z Kodane na WEARE/ a ak máte skôr záujem dozvedieť sa zase niečo viac o dánskej lokálnej móde, tak určite mrknite na tento môj článok na Fashion MAP a ďalší, s výberom tých najlepších kolekcií, nenechá na seba dlho čakať;)

3 komentáře:

  1. Kodan je super, zila jsem tam rok a nechtelo se mi zpatky do prahy, jinak misto se zakazem foceni neni christianshavn ale christiania ;) mesto je to uzasne ja se zamilovala hned na prvni dobrou :) vzdycky si rada prectu i jak ho vnimaji ostatni..

    OdpovědětVymazat
  2. jeej.. lucka , tak to zavidim, ze si tam mohla byt a dakujem za opravu ;)

    OdpovědětVymazat

  3. An original The french language bracelets and Rolex Watches service provider towards royalty possesses are available far currently while using the Cartier males in addition to can easily wristwatches.Breitling Watchesis amongst the most famous overseas extravagance models in the present day. The favorite number of this Chanel handbags loaded along with the strong,Prada handbags bracelets in addition to handbag are regarded with regards to premium quality in addition to 'intriguing' types. A component ofBalenciaga Handbags's idea is usually to build masterpieces (understand bracelets, Fake Mulberry Handbag,along with gadgets) of which carry out the well known items purpose of being a antique from the groups of individuals who can pay for to obtain these individuals.

    OdpovědětVymazat

you make my day! thanks :)