instagram

pondělí 12. března 2012

Som Slovena? wtf??!

Slovena.. pomenovanie mojim ostatným kamoškám na Slovensku celkom neznáme.  Ak ste ešte nemali s ním takú čest.. vlastne ani ja velmi sama o sebe nie..:DD
- ale už apriorne som proti.. !! :D My češkám taktiež nehovoríme Čechyne..( Aj ked´ niektoré z nich sú fakt bohyne..hlavne moje kámošky )
:DDD

Znie to ako škaredá skomolenina pekného mena.. :D Na strednej som dávala prezývku iba holkám ktoré som nemala rada.. a ešte jedenj,čo mi pomohla dostat sa strasne opitej domov.. som jej začala hovoriť Tereza..ako matka Tereza.. predpokladám,že kebyže mi nepomože dostať sa z toho námestia, neutre mi pusu od zvratkov, nepodopiera ma, neodomkne u nás dvere, neuloží ma do postele ..:D ehm.. sladkých 16..tak by som tam doteraz ležala..

Berlínske kaviarne  a leto !

Cez víkend som bola za kamoškou v Berlíne..ne ne..žiaden fotoreport sa nekonal.. kedže to vyzerá tak, že sa do Berlína na nejakú dobu odsťahujem- no zas sa aj vrátim :), prisahám ,že príspevkov typu ..Berlín" .." najkrajší jazyk na svete!" , "najlepšie kluby v Berlíne" "..10 dôvodov prečo milujem Nemcov..", " môj nový bike a ja v Berline" .. "Berlinske secondhandy" .".10 dovodov preco nechodim  s Nemcom " a pod.. vám proste budú liezť nesmierneee na nervy..

bickááááč!!!!

ale k veci!
Sedím tak s božskou Evou v jednej Berlínskej kaviarni..( takej, kde sa k záchodkom dostanete až ked´ prejdete cez velkú klietku s papagájom:DD ) a bavíme sa o tom, či sú Češky fakt tak iné ako my ..

Vždy som si myslela,že tých pár kilometrov predsa nemože robiť taký velký rozdiel..A mala som pravdu..taký velký nerobí..
ale nejaký predsa len..

...niečo na tom bude..ak idete na koncerty na Slovensku, ľudia skáču, hýbu sa, pijú strkajú do seba ( menej príjemná časť).. v Čechách je predsa len občas komický pohľad na stage, kde sa kapela snaží o sto šest, skáče.. dáva do toho všetko ,čo može a pod podiom síce plno ludí, ale všetci držia v ruke pivo a dupkajú len nohami do rytmu.. bavia sa :D

hahah.. berem :D


Ano, my Slovenské baby viacej vykrikujeme, sme temperamentnejšie, keď sa naserieme, tak to už stojí zato..a zase keď milujeme tiež ( to stojí zato:))) ).. robíme všetko celým srdcom. ( aaaach :D )
Chlapi na Slovensku sú na to zvyknutí..lebo sú také ich maminy, babky a sestry.. Českí muži a iní zahraniční sú zato trochu zaskočení.. Vlastne hej, sme cudzinky -Sloveny:DDD a k tomu patrí aj to, že sme trošku odlišné..Ale hrdo odlišné.. :D netrvdím,že by som občas neprijala umiernenejšiu povahu.. a asi kombinácia  s mojou nemeckou trvdohlavosťou nie je zrovna tá najvhodnejšia. Ale pracuje sa na tom:D


SLOVENY..wtf??!!


Slovenky sú v Čechách samy o sebe špecifické..niektorým náš jazyk lezie na nervy, niektorým sa páči.. (mužom?), zamilujú sa do nás a potom sa len divia:D

Kolegyňa mi hovorila o Slovenke, ktorá po rozchode chodila k svojmu bývalému pred dom a čakala ho, kým sa vráti z práce..(bojim bojim.)

Dalšia sa po rozchode išla liečit..(ale no tak.. musia byť aj nejaké totálne šišnuté Češkynemôžeme v tom byť samy!!) doteraz si vyhladáva FB profily svojho bývalého kamošov, aby im tam vypisovala odkazy pre neho !! a nie je to milé čítaníčko.. pred pár dňami si ma chcela pridat do priatelov.. tak neviem, či to mám brať nejak osobne..ehm..:DD

:DDD


Potom som počula názory, že sme prišli prebrať chlapov :DDDD  common.. okej, príde sem veľa Sloveniek..ale toľko z nich je nehanebne škaredých.., takže určite nás sem zámerne "neposielajú" preto:)

Slovenky a štýl: aaano..máme.. :) na to,že sme asi o polovicu menšia krajina ..myslím si,že dievčatá od nás proste majú štýl.. možno to bude aj s tým naším temperamentom..netuším,ani trošku..

moje nové Marni..zomrem zomrem od štastia v lete!!


Sme iné.. ale myslím ,že ako vačšina žien túžime po tom istom..
 a niektoré z nás občas túžime po "incestných" vzťahoch s našimi českými bratmi :D"

23 komentářů:

  1. hah presne o tomto som hovorila..každé ráno ku káve by som to čítala ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ráda, že jsem mixem Češky a Slováka ...nejlepší kombinace :-) Jinak pěkný článek :-) Hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ja sa len poteším postom o berlíne, pretože som tam ešte nebola, aj keď strašne chcela. keď sa tam teda nakoniec vyberiem, tak aspoň budem vedieť kam mám s kamoškami zájsť.

    OdpovědětVymazat
  4. jo, my jsme na koncertech takový mrtvolky, což o to, mě se to taky nelíbí, ale protože jsem plachá, stydlivá, sama s tim bojuju..a to že bych já lachouš byla v okolí jediná co skáče a zpívá mi to moc neulehčuje :D a zpívat neumim.. no ale od toho mám náš dezolátní kolektiv, abych mezi váma pustla a byla temperamentnější' ;)) jinak myslim že jste fakt stylový a mam vás ráda a slovenštinu taky! :-* i když vy s M. nemáte rády moje ľ, protože mi vůbec nejde :D a botičky jsou krásný a do tý papouščí místnosti a samozřejmě do sekáče mě musíš někdy vzít!!! ;)
    jo a slovena je strašný slovo :D

    OdpovědětVymazat
  5. hahaha, tak to me fakt pobavilo :) Je fakt, ze my Cesky na vas "Sloveny" :) mozna trochu zarlime, urcite mate lepsi styl a Cesi zboznuji jak mluvite, nejednou jsem byla pritomna chlapske konverzaci na toto tema ;) Nicmene, ja se rozhodne nepovazuju za typickou Cesku, prijde mi, ze mi v zilach koluje jizanska latinska krev, navic uz v Cechach neziju, takze si klidne ty "nase" chlapy preberte :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale no.. ja mam pocit,ze vobec nejde o "ceskych" chlapov.. vzdy predsa ide o to ,do koho sa clovek zamiluje.. a ci ten druhy zase do neho..Myslím,že jedná z hlavných príčin prečo je tolko Sloveniek v Prahe, je proste,že ako aj všetci iní mladí ludia, nechceme trcat doma na zadku,ale zazit nieco nove, v novej krajine, s novymi kamaratmi ..atd. a tak je to ci uz by sme boli v Londyne, Berline ..a pod. :)))) akurat ma asi to pomenovanie "sLOVEna" docela neviem..urazilo a pobavilo zaroven..lebo mi vam fakt nijak nehovorime :D ja osobne mam Cesky moc rada.. ved su to teraz moje najblizsie kamosky,ake mam-- a takisto jedny z najlepsich :)

      Vymazat
    2. taky nekdy na slovenky zarlim - jsou krasny a maj ten styl. Slovena mi spis zni jako jmeno bohyne, i kdyz, jako spousta nazvu, vznikla Slovena asi s jinym umyslem nez je zbozsteni :)

      Vymazat
  6. heheh, to je skvelý článok! súhlas so všetkým, vidím to podobne. a akurát pred pár dňami som bola na jednom koncerte.. plno ľudí, nedalo sa tam ani hýbať, skvelá kapela, speváčka sa tak snažila, pracovala s publikom, dávala vtípky, oblievala ich, skákala, jačala, proste show a ľudia v hľadisku mŕtvi.. len tak stáli, čumeli, trošku podupkali nohou a to bolo asi tak všetko. Čudno-smiešne mi to prišlo.)

    OdpovědětVymazat
  7. pobavil ma tento článok :)
    a nechcem, aby to vyznelo nejako namyslene, ale myslím, že Slováci majú lepší vkus ako Česi, takže s Tebou súhlasím :)
    a sandálky sú fakt bombové :)

    OdpovědětVymazat
  8. Fakt super článok:) pravdivý a aj ma pobavil:D
    máš skvelý blog!:))

    http://liferunsfaster.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Toto bolo veľmi dobré a najmä úplne pravdivé čítanie!
    Cez sladkých 16, prezývky dievčatám, ktoré boli nesympatické, až po odlišnosť nás a českých susediek! Stále som prikyvovala..hah
    No a každopádne sa maximálne teším na to, ked mi pojdu berlínske príspevky hore krkom! :-)

    Šperk Petra Toth Jewellery (giveaway)

    OdpovědětVymazat
  10. Oh...ty boty jsou super!!odebiram

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to byl hodně zajímavý článek. Osobně mám Slovenky moc ráda, mám ráda ten "mekký" přízvuk a všechny moje slovenský kamarádky jsou ty nejúžasnější bytosti pod sluncem. A to není náhoda. Takže - já se chci kamarádit ;-)).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. I did not know about ur blog and is so cute! i'm following u now :) what about following eachother? :)
    www.meryswardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. To snad ne, bože..!

    OdpovědětVymazat
  14. nenavidim slovo slovena
    ale je to asi nejaky novy fenomen ceskych zien (mozno zavist:Dheh)

    OdpovědětVymazat
  15. já nevím, dá se tohle vůbec takhle sumarizovat? :D to je přece blbost... nezáleží na tom, jestli jsem češka, slovenka nebo brambořík, ale jde o to, jaký jsem člověk. takové ty plky o tom, že slovenky jsou živější a česky jsou já nevím co...:D

    taky to obačs řěšíme - víš jak, prázdné sklenky na stole přibývají, hladina alkoholu stoupá a nezodpovězené otázky, na kterých závisí budoucnost celého vesmíru....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uplne chapem,co myslis..:)) jasneeeeee,ze ide hlavne o cloveka! jeho osobnost! no tak celkovo- Rusi maju svoju mentalitu, Taliani takisto.. Svedi..a pod. preto ma vzdy zaujimalo.. ci tak malinko kilometrov robi medzi nami( SR-CZ) rozdieli.. hoci malilinke,mikroskopicke.. ale su:)( aspon podla mna..) uz len medzi ludmi zo zapadneho Slovenska a vychodneho su urcite rozdieli.. rychlost akou hovoria.. temperament..a tak :) nehovorim,ze nieco je lepsie a nieco horise..len ,ze to nie je uplne rovnake,ako by sa na prvy pohlad zdalo :)

      (..jj, pri lahvi vina vyriesim aj ine "svetove" problemy :DD)

      Vymazat

you make my day! thanks :)