instagram

pondělí 3. srpna 2015

Ranné rituály






Ranné rituály - každý ich má. Niekto viac, niekto menej.

Vstanete a dáte si mlieko po okraj hrnčeka a doň cereálie? Alebo si pripravíte misku plnú ovocia? Vyčistíte si zuby pred jedlom alebo po jedle? Pijete kávu alebo čaj? Možno ste ten typ, ktorý ráno potrebuje svoj kľud a hovoríte, respektíve vnímate svoju existenciu až po dvoch kávach a studenej sprche.

Kiež by som vám mohla povedať, že môj ranný zvyk je behanie. Najlepšie hodinu a aspoň 10 km. Ehm... nie, bohužial. Môj ranný zvyk sa za posledný mesiac dá označiť jedným výstižným slovom “kávičkovanie”. Bez make-upu s vlasmi v "hovienko-culíku" a v mojom obľúbenom "lazy outfite".

btw. niektorí ľudia majú pocit, že idem von v pyžamku a ja sa vlastne aj tak cítim. Neskutočne komfortne.
Plus ráno na seba prehodím tento kabát, ktorý som prvýkrát videla na mojej Zuz, hneď som vedela, že ten kúsok kričí moje meno. Ak by sa vám páčil rovnako ako mne, na Zoote ho majú za super cenu a ak sa vám páči niečo iné, stačí zadať HAUPTZOOT a tadááááá máte 10% zľavu. 

Cappuccino, Ice latte, Matcha coffee, Flat White,  všetko so sójovým mliekom a bez cukru, amen!

Nie, že by som potrebovala k životu kofeín hneď z rána. Potrebujem svoje rituály. Ako malá som jedla 10 rokov chleba s nutelou každý deň. Milujem jesť tie isté veci dookola a vďaka ranným rituálom sa zase cítim nejak bezpečne. Hovorí sa, že naše zvyky určujú vlastne kým sme. Či máme vo zvyku byť milý, zdraviť, nechávať sprepitné, chodiť cez víkendy na chatu… sú to všetko zvyky. Bez nich by sme mohli byť aj niekto úplne iný. A to práve idem urobiť najbližšie mesiace ja. So zmenou miesta prichádza prirodzene aj zmena “rituálov”. Nemôžete vybehnúť do obľúbenej kaviarne, pretože..hm - na novom mieste neexistuje. Zato má cestovanie a sťahovanie kopu iných výhod. So zmenou prostredia, môžete zmeniť vlastne aj “samých seba”. Vytvoriť si také nové zvyky, ktoré sa vám doma robili veľmi ťažko. 


Za tento rok budem ranné rituály meniť nespočetkrát. Kde a ako? V milovanom Berlíne už o pár dní  budem vstávať a písať ráno články. A ak všetko vyjde ako má, v Chicagu budem chodiť každé ráno zase behať… Uvidíme. Užijte si tento deň, ja si idem dať kávu. ;)


(pyžamko H&M, kabátik Zoot, kabelka Matt&Nat z Urbanluxu, tenisky Vans, okuliare: I seek sun)  









14 komentářů:

  1. a čo je to za kaviareň kde si? u mňa sa tie rituály menia podľa toho kde som, ak u rodičov doma tak je to dlhé vyspávania potom spoločné raňajky a kecanie pri čaji, keď som bývala v meste, tak som milovala ten pocit keď ráno vstanem, mesto sa ešte zobúdza a ja si môžem dať svoje kafé v obľúbenej kaviarni, vtedy človek má pocit, že ten deň ide tak krásne pomaly, bez zbytočného zhonu a ruchu. A teším sa na presťahovanie do Prahy a ako si vytvorím nové rituály alebo obnovím tie staré. A dúfam, že budeš prispievať častejšie na blog, chýbaš tu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeej, ty sa sťahuješ do Prahy? Tak to si teda vytvoris uplne najlepsie ritualy ever! ja Prahu tak moc milujem, ze ked som sa stahovala, tak som si aj dobre poplakala.. takze o rok naspat :D

      Vymazat
  2. :))) paráda ,takáto nedbalosť ti pristane a ja čím som staršia tým viac sa tiež tak ráno cítim, no makeup, sýte raňajky a ľahké šaty....čo viac treba....

    OdpovědětVymazat
  3. super fotky a pěkný článek! tak ať ti to všechno dopadne jak má!!:)

    OdpovědětVymazat
  4. super fotky, outfit a článek! moc se mi to líbí :))

    SWEET CHILLI

    OdpovědětVymazat
  5. Téééda ak takto vyzeráš skoro ráno tak to je fakt nefér ..... :-D Super článok a fakt pekné fotky :-) Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D prosim taaaaa, vsak fotky, jasne, ze rano vyzeram uplne najviac vselijak :D

      Vymazat
  6. Ooch joj tak to ranné behanie ti závidím!:)) toľko kilometrov by som aj ja chcela podať pri svojom behaní, ktoré má nejakú "tú" pauzu :D No ja zabehnem z tvojho takú polovicu to je môj max polhodinka behu :) . Môj ranný rituál teraz cez prázdniny je asi taký žiadny skôr spím čo najdlhšie a potom ešte vylihujem v posteli čo najdlhšie a raňajkujem už obed- hmm nie je to asi najlepšie..
    Krásne fotky! Ide z nich dobrá atmosféra! Takéto pyžamové veci sa mi páčia je to možno niekedy na uvažovanie či naozaj je to nositeľné takto von ale myslím si že pokiaľ je o tom presvedčení "nositeľ" tak je to tak, ako to má byť :D
    http://aestaste.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach, ja chcem tiez take leto, kedy ranajkujes na obed! uzivaj ;)

      Vymazat
  7. pyžamko píše :)

    www.donnaiveh.com

    OdpovědětVymazat
  8. hey ak budes mat chut, tak sa ozvi a mozme sa stretnut ked budes v berline! =)

    OdpovědětVymazat

you make my day! thanks :)