instagram

neděle 18. října 2015

Streetstyle part 1. - póza cez fashion week?






Pre fashion weeky je streetstyle takmer jednou z neoficiálnych akcií doprovodného programu. Pre mnoho ľudí sú fotky toho, čo sa nosilo medzi prehliadkami omnoho zaujímavejšie ako prehliadky samotné. Nie, že by bol predtým streetstyle mrtvy. Kdeže! Len sa zmenil a začal naberať iný vibe. A ten rozhodne nie je to, čím býval. Kedysi, keď začal fotiť praotec Bill Cunningham svoje prvé streetstyle fotky bol tento trend ešte "nevinný" a autentický. Naozaj odzrkladoval to, čo si ľudia normálne obliekali do práce a von na párty. O tom, ako vníma Bill túto dobu, mrknite na TENTO článok. 

Zároveň si myslím, že je ťažké brať fashion weekový streetstyle vážne. A ľudia z fashion biznisu to vedia, aspoň by mali. Ani na párty nejdete v teplákoch – oblečiete si svoje najlepšie veci, možno si aj požičiate niečo od kamošky a tešíte sa. Toto vidím vo fashion week streetstyle ja. A nemyslím si, že to je niečo strašné alebo nečakané.
Vo všetkom by mala byť istá rovnováha. V streetstyle medzi tým, čo je skutočné a  medzi tým, aby sa z objektu fotografov nestal iba vyhypovaný klaun.
Manrepeller o tom píše úplne super….  TU.

"Je tenká línia medzi tým, že sa oblečiete super a začnú vás fotiť streetstyle fotografy a medzi tým, aby sa vaši rovesníci na vás pozerali ako na “attention whore. “


Istá austrálska novinárka dokonca bola upozornená samotným streetstyle fotografom, že to, čo má na sebe na jednom fashion weeku, mala v inej kombinácii už predtým. (haha.. týpek má dobrú pamäť). Foto tu  a tu . "Je predsa pochopiteľné, že tú istú vec si neoblečiem iba jedenkrát a nevyhodím von".


Je pravdou, že odkedy sú social media v plnej zbroji a tvoria takisto mienku ostatných o nás (alebo aspoň to, čo chceme, aby si mysleli), streetstyle a objavenie sa na fashion weeku dostali nový rozmer. Keď som bola minulý rok na LFW poprvýkrát ostala som úplne zarazená. Pred Somerset house postávali ľudia bez akreditačiek, čekovali si svoje mobily a vyzerali tak úžasne, že by som sa bála k nim pristúpiť – proste, ako keď z diaľky obdivujete cool ľudí a myslíte, že ani nie sú reálni. Lenže títo boli! A boli reálni aj po prvom workshope, z ktorého som sa vracala a takisto aj po dizajnérskych showroomoch, z ktorých som išla na další deň. Jednoducho boli reálni nonstop, tváriac sa, že idú na fashion show, majú stretko alebo hocičo ever… proste boli tam - STÁLE! Zrazu som si s mojim press pasom prišla o dosť coolovejšie ako oni. 


Každý fashion week sa v tomto líši. Mne prišiel ten londýnsky pózersky, v porovnaní s tým v NYC (aspoň podľa manreppeleru) je práveže Londýn stále autentický..
O tom, ako sa streetstyle zmenil a čo priniesol sa za tento mesiac napísalo naozaj veľa článkov. Podstatne viac ako normálne. Zanita v tomto článku píše o tom, čo jej prináša byť odfotenou na fashion weekoch a Vice (TU) si na LFW urobil malý experiment. Poukazujúc na to, že pre streetstyle fotky nemusíte vyzerať dobre, vyslal do terénu redaktorku, ktorá predstierala, že je blogerka a obliekla si na seba to najhnusnejšie, čo mohla. 


To, že sa niečo deje, že umelé nie je cool a že niekde sú medze dokázalo skôr pohrdnutie než nadšenie “strieborného dua” (TU) , ktoré sa prechádzalo po NYC fashion weeku a ktoré určitý streetstyle fotografovia odmietali čo i len odfotiť. (proste 100% attention seekers)

A aké je to u nás?

Vnímame streetsyle podobne ako v zahraničí? O tom, kto komentoval streetstyle na tohtoročnom MBPFW, aký vlastne bol a aký je pohľad zo strany “blogerov”? Prečítajte si v ďalšom článku – budem rada, keď mi dáte vedieť, ako vplývajú fashion weeky a streetstyle na vás ;)


 btw. môj outfit na fashion weeku : pásek od značky La formela a super vršok a šaty od HM studio. 
Fotky od Welin pre Fashion MAP. 

4 komentáře:

  1. Na mna posobia streetstyle pocas fashion weekov ako taka mensia pozerska show. Nieco ako karneval, kde si namiesto masiek daju ludia to najstylovejsie oblecko, ake zozenu. Je ale super byt toho sucastou a vidiet to na vlastne oci :)
    Peackapples

    OdpovědětVymazat
  2. The four difference that you can see above. For the fake rolex factor you should know that watches replica owned many series about submariner, day date and Daytona! Replica handbags may be considered as mere fashion accessories that can be used to bring items around, but the truth is that replica Christian are so much more than that.

    OdpovědětVymazat
  3. survive in modern times. What Replica Watches does keep the industry going is the efforts of a handful of smart, charismatic men and women who protect the values of the watch industry while thinking outside of the box and adapting to a world which may Rolex Daytona love swiss replica watches, but does not actually need them.Not needing, but rather wanting something is a hallmark Replica handbags characteristic what I.

    OdpovědětVymazat

you make my day! thanks :)